המדריך המלא לעובד לקראת הפגישה עם סוכן ביטוח/מנהל הסדרים פנסיוני

אחת מהתחנות ב"טופס הטיולים" של עובד שמגיע למקום עבודה חדש, היא פגישה עם סוכן הביטוח או מנהל ההסדרים (שנבחר ע"י בעל העסק) במטרה להסדיר את כל נושא ההפרשות לחיסכון הפנסיוני.

תפקידו של סוכן הביטוח /מנהל ההסדרים שעובד עם החברה, הוא לפגוש את העובד (כשכבר יש בידיו מדעים עדכניים על מכלול המוצרים הפנסיוניים שכבר יש לו, ולהסביר לו מה נכון לו לעשות איתם מעתה והלאה.

 

כדאי לדעת שמנהלי הסדרים הם סוכנויות ביטוח גדולות מאוד, שרובן בבעלות חברות ביטוח, לדוגמה: "מבטח סיימון" בבעלות 'מגדל ביטוח', "תמורה" בבעלות 'כלל ביטוח', "אגם לידרים ושקל" בבעלות 'הפניקס' ו"אורות" בבעלות 'מנורה מבטחים'. לכן חשוב לזכור שסוכן הביטוח/נציג מנהל ההסדרים הוא בעל אינטרסים (מסיבות שונות שמיותר לפרט כאן), ולכן מומלץ מאוד להיערך לפגישה מבעוד מועד:

  • האפשרות הבטוחה והפשוטה ביותר להיערך לפגישה הזו, היא להיפגש עם יועץ פנסיוני בלתי תלוי ש"יכין את שיעורי הבית עבורכם", יבחן את תמונת המצב הנוכחית שלכם וישלח אתכם לפגישה עם מידע, ידע והנחיות ברורות לגבי מה נכון לעשות מנקודת מבטכם.
  • האפשרות השנייה היא להסתמך על עצמכם ועל סוכן הביטוח/נציג מנהל הסדרים פנסיוניים. במקרה כזה הקפידו להגיע לפגישה כשאתם מצוידים לפחות בהבנה בסיסית וברשימה של נקודות שחשוב לבדוק ולקבל תשובות שמניחות את הדעת.

חשוב להדגיש! ההמלצות שתקבלו מסוכן הביטוח אינן בהכרח רעות או לא משרתות את האינטרסים שלכם, אבל תמיד כדאי לוודא…

 

איך תדעו מה לשאול את סוכן הביטוח, מה לבדוק ועל מה לשים דגש? בדיוק בשביל זה הכנתי עבורכם את המדריך המלא (והפרקטי) לפגישה עם סוכן הביטוח במקום העבודה. בהצלחה!

 

איך תדעו כמה כסף תקבלו "בפנסיה"?
אחת השאלות המרכזיות שמעסיקות את 'דור העובדים' הנוכחי בנוגע לחיסכון הפנסיוני שלהם, היא גם השאלה הבסיסית והטריוויאלית ביותר שלשמה בעצם התכנסנו: "כמה כסף אני אקבל בכל חודש כשיגיע הרגע לפרוש לגמלאות", או "איזו פנסיה תהיה לי בתום כל שנות החיסכון?".

השאלה אולי בסיסית אבל התשובה, כמו תמיד, היא קצת יותר מורכבת. מבלי להיכנס להסברים מפורטים ומייגעים, אומר רק שבעקבות השינויים האבולוציוניים הרבים שחלו בתחום הפנסיוני בעשורים האחרונים – 'הפנסיה של היום היא לא כמו הפנסיה של פעם'.

בעבר, כשעוד היו קרנות פנסיה ותיקות ופנסיה תקציבית, ניתן היה לחשב ולדעת מראש מה תהיה גובה קצבת הפנסיה בעתיד. אולם, משנת 1995, קרנות הפנסיה החדשות אינן כמו קרנות הפנסיה הוותיקות (וכפועל יוצא גם קצבת הפנסיה) והמוצרים שלהן כבר אינם ברורים כמו פנסיה תקציבית ופנסיה צוברת וותיקה (קרנות ההסתדרותיות), אלא מוצרים דינמיים שתלויים בנעלמים רבים ומבוססים על תחזית המתבססת על ריבית רעיונית של 4% ברוטו ריאלי לפני דמי ניהול ובהתאם להנחיות האוצר.

למעשה ניתן לומר שהיום הביטוי 'פנסיה' הוא רק מילה מפחידה שמשמעותה בפועל היא 'חיסכון ארוך טווח' (בדומה למשכנתא שהיא מילה גדולה להלוואה ארוכת טווח). בעניין זה כדאי לדעת גם שהביטויים "פנסיה", "קצבה", "גמלה" וכדומה, הם למעשה ביטויים נרדפים שמשמעותם היא תשלום חודשי.

 

אופן חישוב קצבה/פנסיה
מטרת העל של קרנות הפנסיה ויתר המוצרים הפנסיוניים היא לאפשר לאדם להתקיים בכבוד גם לאחר שיפרוש לגמלאות ולהבטיח שתהיה לו הכנסה חודשית מיום פרישתו ועד יומו האחרון.

משנת 2008 כל מוצרי החיסכון הפנסיוני הם למטרת קצבה, ניתן לומר כי נוסחת החישוב של קצבה/פנסיה היא פשוטה עקרונית, שכן היא מבוססת על היחס בין שני פרמטרים: סך הצבירה (הסכום שאותו צבר העמית בקרן הפנסיה במהלך השנים, שהוא למעשה "המונה") לחלק למקדם הקצבה (מספר השנים שהעמית צפוי לחיות מרגע קבלת קצבת הפנסיה שלו, שמתבסס על תוחלת החיים וריבית האוצר, שהוא למעשה "המכנה").

אבל… כאן נכנסים לתמונה כל אותם משתנים שלא בהכרח ניתן לצפות מראש. כך למשל השכר המשתנה, גובה האינפלציה, מסלולי ההשקעה השונים, גובה הריבית במשק, תוחלת החיים הממוצעת, גיל הזכאות (סביר להניח שאם תוחלת החיים הממוצעת תעלה בעתיד גם גיל הזכאות יעלה), ועוד. כל אלו ישפיעו הן על המונה והן על המכנה ולכן יש להתייחס לחיסכון הפנסיוני כאל חיסכון ארוך טווח ולהבין שהתחזית של גובה קצבת הפנסיה שתקבלו בעתיד היא בגדר הערכה בלבד.

 

הכנה לפני הפגישה
לפני מועד תיאום הפגישה עם סוכן הביטוח תתבקשו לחתום על ייפוי כוח שמאפשר לסוכנות הביטוח/מנהל הסדרים לקבל את הנתונים שלכם מהמסלקה הפנסיונית – גוף בפיקוח משרד האוצר שמרכז את כל המידע שלכם בעולם החיסכון ארוך הטווח, ושדרכו ניתן לקבל את הנתונים המלאים על כל המוצרים הפנסיוניים הקיימים בכל החברות (המידע שאמורה לספק המסלקה הפנסיונית לספק הוא מלא, אך נכון להיום עדיין יש טעויות בנתונים): אלו מוצרים יש לעובד, גובה הכיסויים הביטוחים הקיימים ועלותם, גובה דמי הניהול שאתם משלמים על כל אחד מהמוצרים, מאיזה תאריך התחלתם להפריש, האם החיסכון הוא הוני או קצבתי, האם הקרן פעילה או לא, וכך הלאה.

הנתונים האלו מהווים את הבסיס החשוב ביותר לקבלת תמונת מצב עדכנית. אם בחרתם שלא להגיע לפני הפגישה עם סוכן הביטוח/נציג מנהל הסדר פנסיוני לפגישה עם יועץ פנסיוני בלתי תלוי, כדאי מאוד גם לכם להוציא אותם לפני הפגישה עם סוכן הביטוח, לעבור עליהם, לראות מה יש לכם וכמה זה עולה לכם.

 

מהן הנקודות שכדאי לשים אליהן לב במהלך הפגישה?
סוכן הביטוח/מנהל ההסדרים מתפרנס מהמוצרים שהוא מוכר לכם ולכן הוא יציע לכם כמה שיותר שירותים. עם זאת הוא מחויב לכללי רגולציה, ובסוף הפגישה הוא אמור להמליץ לכם על המשך הפעילות בתוכניות הביטוח, הפנסיה, הגמל וההשתלמות ואלו שינויים כדאי או לא כדאי לבצע.

בעניין זה חשוב להדגיש כי כל מקרה נבחן לגופו ויש המון פרמטרים שיכולים להשפיע על כל אחת מהבחירות, כך שהמלצה שמתאימה לאחד אינה בהכרח מתאימה לאחר (זו עוד סיבה לכך שמומלץ להגיע לפגישת ייעוץ עם יועץ פנסיוני בלתי תלוי עוד בטרם הפגישה עם סוכן הביטוח, בעיקר אם אתם בני 40-35 ומעלה ומרווחים שכר גבוה, שכן אז יש לבחירות חשיבות כלכלית משמעותית גדולה יותר לעתיד שלכם.

אולם, ישנן כמה נקודות שכיחות שעולות כמעט בכל פגישה ולכן בחרתי להתייחס כאן בעיקר אליהן:

1.   ניוד מוצרים פנסיוניים מחברה אחת לאחרת
פעמים רבות ממליצים סוכני הביטוח לנייד את קרן הפנסיה או את המוצרים הפנסיוניים האחרים מהחברה שבה הם נמצאים לחברה אחרת. במקרה כזה חשוב לשאול את סוכן הביטוח מהן הסיבות שבשלן הוא ממליץ לבצע את הניוד.
סיבות כאלו יכולות להיות למשל תשואות טובות יותר, דמי ניהול נמוכים יותר וכדומה. אם הכנתם "שיעורי בית" ועברתם על הנתונים שלכם מהמסלקה הפנסיונית, תוכלו לראות בקלות את היתרונות ביחס למצב הנוכחי, מה שיקל עליכם בקבלת החלטה מושכלת.

טיפ בונוס!
לעובדים רבים קיימות מספר פוליסות מסוג קצבה שנפתחו לאורך השנים וכבר אינן פעילות (בעיקר כתוצאה ממעבר בין מקומות עבודה), ושנצברו בהן סכומים לא גבוהים של כעשרת אלפים עד 35 אלף שקלים.

 

לרוב, במקרים כאלו יש יתרון בניוד הכספים לקרן פנסיה או לקופת גמל, הן מבחינת דמי הניהול והן מבחינת שיקולי הגדלת החיסכון הפנסיוני ושיקולי מס עתידיים – אם קצבת הזקנה מקרן הפנסיה נמוכה מ-500 שקלים, קרן הפנסיה תעביר לכם את מלוא הסכום כסכום הוני (חד פעמי) ולא כקצבה, מה שעלול לאלץ אתכם לשלם מס גבוה, וחבל.

 

2.   דמי ניהול מהשוטף ודמי ניהול מהצבירה
כל מוצר פנסיוני/חיסכון ארוך טווח אחר כרוך בתשלום דמי ניהול שמתחלקים לשני חלקים: דמי ניהול מהשוטף ודמי ניהול מהצבירה, פרט לקרן השתלמות שבה דמי ניהול הם מהצבירה בלבד. ניתן לומר כי זהו הרכיב הגמיש ביותר שכדאי לנהל לגביו מו"מ, שכן כל הנחה בו יכולה להגדיל לכם משמעותית את החיסכון.

כדי לבחון את האפקטיביות האמיתית של הניוד כדאי לבחון את דמי הניהול בקרן החדשה ביחס לשלושה פרמטרים:

  • דמי הניהול ששילמתם עד עכשיו ביחס לדמי הניהול שמוצעים לכם בקרן החדשה. כאן חשוב לבחון את דמי הניהול מהשוטף ואת דמי הניהול מהצבירה בקרן הפנסיה, בביטוח המנהלים ובכל אחד מהמוצרים הפנסיוניים שלכם בנפרד.
  • דמי הניהול החדשים ביחס לדמי הניהול שנגבים ב'קרנות פנסיה ברירת מחדל' (אלטשולר שחם, הלמן אלדובי, מיטב דש ופסגות), שהם בד"כ נמוכים משמעותית ומהווים את סף המינימום.
  • דמי הניהול החדשים ביחס לתשואות של הקרן החדשה בחמש השנים האחרונות, בשלוש השנים האחרונות ובשנה האחרונה (כך תוכלו לקבל אינדיקציה על המגמה).
  • גודל קרן הפנסיה והיקף הנכסים שיש לה – זאת מכיוון שקרן פנסיה פועלת לפי איזון אקטוארי, מאחר שיש בה הגנה לכיסוי פנסיית נכות ופנסיית שאירים.

 

וזכרו – לבדיקת התשואות יש חשיבות רבה, אך גם כאן יש לזכור שתשואות הן דבר דינמי שיכול להשתנות, כך שאחת לתקופה מומלץ להיות עם היד על הדופק.

 

3.   מסלולי הביטוח
קרן הפנסיה כוללת בטוחה רכיבים ביטוחיים מעבר לרכיב החיסכון ארוך הטווח, ובהם פנסיית שארים ופנסיית נכות, ובנוסף לכך מוצעות לא פעם גם פוליסות נפרדות של ביטוח אובדן כושר עבודה. לכן, במהלך הפגישה עם סוכן הביטוח חשוב לבחון את מסלולי הביטוח הקיימים ואת אלו שמוצעים לכם, כדי לוודא שאתם לא משלמים פרמיה ביתר ושאין לכם כפל ביטוחי (שגם לא יסייע לכם ברגע האמת).

הנה כמה נקודות שמומלץ לשים אליהן לב בעת קבלת ההחלטה:

  • פנסיית שארים
    פנסיית שארים היא למעשה רכיב ביטוחי שכלול כברירת מחדל במסגרת ההפרשות לקרן הפנסיה, ומטרתו להבטיח תשלום לשארים שלכם (בני משפחה מדרגה ראשונה או מוטבים אחרים) במידה של מוות חלילה. אולם אם אינכם נשואים, אין לכם ילדים או שהילדים שלכם כבר בוגרים, הרכיב הזה מיותר וחשוב לבקש מסוכן הביטוח לבטל אותו. אם לא תעשו כן תשלמו 'סתם' עד אלפי שקלים בשנה על כיסוי שאין לכם צורך בו. תכפילו את זה במספר השנים שבהן הפרשתם לפנסיה אך לא היו לכם שארים, והרי לכם הפסד של עד עשרות אלפי שקלים!
  • אובדן כושר עבודה
    פוליסת כיסוי אובדן כושר עבודה כלולה כ'בילט אין' בקרן הפנסיה (שם היא נקראת 'פנסיית נכות'), אך היא גם יכולה להירכש באופן עצמאי דרך חברת ביטוח ולכן חשוב לבדוק אילו סוגי כיסוי לאובדן כושר עבודה יש לכם, ולוודא שאתם לא מכוסים ביתר.

בעניין זה חשוב לדעת כי לא משנה כמה פוליסות ביטוח אובדן כושר עבודה יש לכם ומהו סך גובה כיסוי אובדן כושר עבודה שיש לכם – הסכום המרבי שאותו תוכלו לקבל במקרה ביטוחי לא יכול להיות גבוה מ-75% מהשכר שלכם!
בנוסף, בשנת 2018 קבע משרד האוצר כי באחריותו של סוכן הביטוח לוודא שסך כל הכיסויים של גובה אובדן כושר עבודה לא יעלה על 75% מההשתכרות (בפוליסות שהופקו בשנת 2018), אבל בפועל יש מקרים רבים שבהם הכיסוי נמצא ביתר, במיוחד כשיש ביטוח מנהלים וקרן פנסיה חדשה.

  • טיפ בונוס!
    למבוטחים רבים יש פוליסות מנהלים שאובדן כושר העבודה בהן מסתיים בגיל 65 (מסיבות היסטוריות שנובעות מכך שעד שנת 2004, גיל הפרישה במשק היה גיל 65). בשנת 2004 הועלה גיל הפרישה לגיל 67, אך בביטוחי המנהלים כיסויי אובדן כושר העבודה נשארו עד גיל 65, אם לא ביקשתם באופן יזום שיעדכנו לכם את הכיסוי לגיל 67. כמו כן, וודאו שגובה הכיסוי הביטוחי תואם לשכר ולעיסוק שיכול להשתנות על ציר הזמן (ולא בהכרח שבוצעה התאמה בכיסוי).
  • טיפ בונוס 2 – מעבר בין עבודות: טופס 161 , 161 א' וריסק זמני!
    כאשר אתם נמצאים בתקופת מעבר בין עבודות, חשוב שתקפידו להסדיר מול המעסיק הקודם ומול מס הכנסה את נושא טופס 161, ותשקלו את האפשרות לעשות ריסק זמני – אופציה שמאפשרת לכם לשלם רק על הכיסוי הביטוחי (ללא רכיבי החיסכון) ובכך לשמור על פוליסות הביטוח הקיימות שלכם באופן כזה שתוכלו להמשיך אותן בעת התחלת העבודה החדשה, ללא צורך בהצהרת בריאות חדשה.

שימו לב! אם עשיתם ריסק זמני כשעזבתם את מקום העבודה הקודם שלכם, וודאו שאתם מבטלים אותו כשאתם נפגשים עם סוכן הביטוח במקום העבודה החדש.

  • ביטוח חיים
    בשנת 2018 הוזלו ביטוחי החיים בכ-25% פחות מאשר עלותם בשנים עברו.
    לכן, במהלך הפגישה עם סוכן הביטוח, אם יש לכם ביטוח חיים, חשוב שתבדקו כמה אתם משלמים בעבורו (בידיעה שהמחירים הוזלו) והאם גובה הכיסוי תואם את הצרכים שלכם או שמא גובה הכיסוי גבוה/נמוך מידי לצורכיכם.

בהנחה שהנכם בריאים, כדאי לעשות שחלוף ולחסוך מאות שקלים בשנה ויותר.

 

4.   ביטוח מנהלים – כן או לא?
מבלי להיכנס לנסיבות שהביאו לכך אומר רק שביטוח מנהלים הוא מוצר לחיסכון ארוך טווח שנולד בעבר בעיקר כאקט שיווקי ושכיום, החל משנת 2012, הוא כבר אינו רלוונטי ואינו משתלם, בעיקר מכיוון שעד שנת 2012 (כולל) ביטוח המנהלים הבטיח קצבה עם מקדם מובטח ומשנת 2013 ביטוח המנהלים הוא למעשה קצבה ללא מקדם מובטח. אבל…

טיפ בונוס!
לעובדים שיש להם פוליסות ביטוח מנהלים הוני שנפתחו לפני שנת 2008 כדאי מאוד לנייד את הכספים לקופות גמל ולהפחית בכך משמעותית את דמי הניהול הגבוהים שאתם משלמים בעבורם.
**את דמי הניהול בעבור פוליסות ביטוח מנהלים הוני לא ניתן להפחית מכיוון שמדובר בחוזה.

 

5.   פיצול השכר בין קרנות פנסיה מקיפות וקרנות פנסיה משלימות
קרן פנסיה מקיפה היא קרן הפנסיה הבסיסית שאליה מועברות ההפרשות שלכם ושל המעסיק שלכם, ושבה יש סבסוד של אג"ח ממשלתי. אולם, הסכום המקסימלי החודשי שאותו ניתן להעביר לקרנות פנסיה מקיפות הוא מוגבל ע"י האוצר ועומד, נכון לשנת 2021, על פרמיה של 4,326 שקלים בחודש. כל סכום מעל פרמיה זו עובר באופן אוטומטי לקרנות פנסיה משלימות (ומכאן שמן).

לכן לבעלי שכר גבוה של 25,000 שקלים ומעלה ולעובדים שיש להם קרן פנסיה בלבד, או ביטוח מנהלים חדש (ב-18 השנים האחרונות), יש פתרונות נוספים לפיצול השכר ופיזור הסיכונים בין קרן פנסיה לבין קופ"ג.
מאחר שקרן פנסיה מקיפה מוגבלת בפרמיה חודשית של 4,326 שקלים, שנותן שכר שנע בין 18,950 ל-21,750 שקלים (תלוי באחוזי ההפרשה שמפרישים לו אצל אותו מעסיק) – כדאי לבעלי שכר גבוה לבחון האם כדאי להפריש לקרן פנסיה את התגמולים ואת הפיצויים להפריש לקופ"ג. אם ההפרשות יהיו תגמולים בלבד, אז השכר יכול להגיע 30,600 שקלים והפיצויים לקופ"ג ל-8.33%.

במקרה כזה העובד יכול ליהנות מהגנות בטיחויות על מלוא שכרו ודמי ניהול נמוכים מאוד, בגין התגמולים ואת החלק הפיצויים להפריש לקופ"ג בכדי להשיג תשואות גבוהות יותר מקרן הפנסיה שגם מושפעת מניהול סיכוני ביטוח (פנסיית נכות ופנסיית שאירים). פעולה זו אינה סטנדרטית, אך יש עובדים שהיא יכולה להתאים להם בכדי למקסם את הכיסויים הביטוחיים, פיזור סיכון השקעות ודמי ניהול נמוכים, או לפצל את ההפרשות בין קרנות הפנסיה המקיפות והמשלימות.

חשוב מאוד לבדוק את גובה דמי הניהול בכל אחת מהן. בד"כ דמי הניהול המקסימליים בקרנות הפנסיה המקיפות הם 6% מהשוטף ו-0.5% מהצבירה, בעוד שדמי הניהול המקסימליים בקרנות הפנסיה המשלימות הם 4% מהשוטף ו-0.5% מהצבירה.

 

6.   פתיחת קרן השתלמות
קרן השתלמות היא תוכנית חיסכון הונית-שש שנתית (בכל שש שנים, עד גיל הזכאות, ניתן למשוך את כל הסכום שנצבר פטור ממס), כאשר בד"כ ההפרשות לקרן ההשתלמות מתחלקות בין העובד (2.5%) למעסיק (7.5%).

פעמים רבות כאשר עובד מגיע למקום עבודה חדש, המעסיק (באמצעות סוכן הביטוח) מעדיף, בעיקר משיקולים בירוקרטיים, לפתוח לו קרן השתלמות חדשה, מאשר לנייד לו את קרן ההשתלמות הקיימת. האם זה משתלם? תלוי!

  • במקרים שבהם יש לעובד קרן השתלמות אחת – אין משמעות לפתיחה של קרן השתלמות חדשה ואין טעם לדרוש מהסוכן לנייד את קרן ההשתלמות או לבקש ממנו לא לפתוח קרן השתלמות חדשה. הסיבה לכך היא שאם לעובד יש קרן השתלמות וותיקה ופותחים לו חדשה, הוא יוכל למשוך את שתי הקרנות בו זמנית, בתנאי שאחת מהן הגיע 6 שנים. פעולה זו נקראת השלכת וותק.
  • השלכת הותק אינה תופסת על קרן ההשתלמות השלישית ומעלה. חשוב להדגיש כי לא מדובר בהשלכה קריטית, אלא שהמשמעות היא שכדי למשוך את קרן ההשתלמות השלישית (ומעלה) תאלצו להמתין עד 6 שנים, כך שהשיקול נבחן כל מקרה לגופו.

טיפ בונוס!
דמי הניהול המקסימליים בקרנות ההשתלמות הם 2%, אך גובה דמי הניהול הממוצע בין 0.6% ל-0.8%, ולכן גם כאן כדאי לבדוק את הנושא ולנהל מו"מ. ככלל, ככל שסכום הצבירה גבוה יותר, ניתן להפחית את דמי הניהול.

 

7.   תגמולים ופיצויים
רכיב נוסף שכלול 'בילט אין' במסגרת החסכונות הפנסיוניים שלכם, הוא רכיב הפיצויים. כאן חשוב לבדוק מבעוד מועד (באמצעות המסלקה הפנסיונית) מהו השכר הפנסיוני שלכם (שכר מבוטח) ומהם אחוזי ההפרשה לתוכניות הפנסיוניות.

אם יש לכם הפרשים בין השכר הכולל לשכר המבוטח, חשוב להעלות את הנושא כשאתם נפגשים עם סוכן הביטוח ולבדוק איתו האם כדאי לכם להפריש במעמד עצמאי כדי ליהנות מהטבות מס (בתוכנית חיסכון על שמכם או ע"ש בן/ת הזוג שלכם).

 

8.   מסלול ההשקעות
במהלך הפגישה עם סוכן הביטוח בדקו מולו גם את מסלול ההשקעות של המוצרים הפנסיונים המוצע לכם ובחנו את ההמלצה בהתאם לגילכם. באופן כללי ניתן לומר כי מסלול ההשקעות הממוצע המומלץ שמותאם לגיל, מתבסס על העיקרון הבא: ככל שהגיל צעיר יותר (ויש זמן רב יותר עד גיל הפרישה), כך הנטייה המומלצת היא להעדיף מסלול השקעות שבו ההשקעה במניות גבוהה יותר.

 

לסיכום,
בהגיעכם למקום עבודה חדש, תיקבע לכם פגישה עם סוכן הביטוח/מנהל ההסדרים שנבחר ע"י המעסיק, במטרה לפרוש בפניכם את מגוון המוצרים הפנסיוניים הקיימים שלכם ולבחון אתכם באשר לביצוע פעולות שונות. אל תקלו ראש בפגישה הזו והתייחסו אליה ברצינות רבה, שכן תוצאותיה ישפיעו על העתיד שלכם.

היערכו מראש לפגישה, עברו על הנתונים מהמסלקה הפנסיונית שלכם ואל תהססו להיוועץ ביועץ פנסיוני בלתי תלוי שיוכל לבחון את הדברים עבורכם ממקום אובייקטיבי ולצייד אתכם ברשימת מסקנות ומשימות שתקל עליכם במהלך הפגישה עם סוכן הביטוח ותבטיח לכם שתקבלו את ההחלטות הנכונות.

התקשרו ויועץ מקצועי ישמח
לעמוד לשירותכם: 08-9398977

יודעים מה מצב הפנסיה שלכם?

אל תתנו לאף אחד לגעת לכם בפנסיה שלכם! היא שלכם בלבד! השאירו פרטים ונשמח לספר לכם מה מצב הפנסיה שלכם.